12 ŞUBAT 2025
E. Tuğgeneral ve E. CHP Hatay Milletvekili adayı ve Sözcü yazarı Naim Babüroğlu, 08 Şubat 2025 tarihli ve “Yeni Ortadoğu Haritasında Türkiye” başlıklı yazısına:
“Son yirmi yıllık iç ve dış politika yolculuğunda ortaya çıkan tabloda, Türkiye’nin yüzleştiği dört stratejik sorun: Birincisi; Türkiye, artık bir Ortadoğu ülkesi görünümdedir. İkincisi; Irak, Suriye, İran ve Türkiye’den koparılarak kurulacak yeni devletin ayak sesleri hissedilir mesafeye yaklaşmıştır. Üçüncüsü; dünyanın en fazla göçmenini barındıran Türkiye, demografik, ekonomik, sosyal ve kültürel olumsuzlukları artan bir şiddette yaşar konuma gelmiştir. Dördüncüsü; Türkiye, akıl ve bilimden uzaklaşan, liyakat sisteminin çöktüğü, gençlerin hayal kuramadığı, beyin göçü yaşayan ülkeler sınıfında yer almıştır.” diye başlamıştı.
Bunların 2. ve 3. maddedeki saptamaları el-Hak doğruları yansıtmaktaydı. Ama 1. ve 4. maddelerde ise sinsi bir İSLAM karşıtlığı sırıtmaktaydı.


![ERBAKAN HOCAMIZIN MANEVİ BİR ORTAMDAKİ, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI [1]](https://www.millimakale.com/wp-content/uploads/2026/08/5085c289-5ace-443a-9aeb-c2778116ab87-218x150.avif)






















